Etiketter

, ,

215_1393
Det här är en helig tid på året för min del.
Smulpaj på nyskördad späd rabarber, det är svårslaget.
Självklart med en massa vaniljsås på!

Jag skarvade med ett äpple igår för jag hade inte plockat ihop ordentligt med rabarber
och det funkade jättebra. Jag valde att servera den i glas, blir lite festligare då tycker jag.

Nedan får ni receptet på den här smulpajen som är en favorit.
Vaniljsåsen köpte jag färdig, bara för att den är så himla god 🙂
215_1367

Nyskördad vacker rabarber Som jag har längtat!

215_1401

Rabarberpaj 

Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2-3 tsk vaniljsocker
Kanel

600 g rabarber
3-4 tsk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig massa. 

Skölj och skär upp rabarbern i små fina bitar. Lägg dem i en skål och strö 3-4 tsk strösocker och blanda runt.

Smörj en pajform och fördela den sockrade rabarbern i den.
Fördela därefter smulet över rabarbern, strö över lite kanel och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Mot slutet fick jag lägga lite folie över pajen för att inte smuldegen skulle ta för mycket färg.

Låt sedan pajen svalna något och servera den med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Enjoy!