Etiketter

, , ,

IMG_9322

Måste bara tipsa om dessa supergoda bruschettas jag gjorde ikväll.

Jag älskar bruschettas och varierar friskt när jag gör dem.
Tomater har jag alltid som bas men sedan kan vad som helst hamna på brödet innan det åker in i ugnen för gratinering.
Hade sparris hemma och ville testa en variant med den.

Bruschettas passar perfekt som förrätt eller som en varm macka till en kopp te.
För min del blev det två st. till en kopp te idag.

Har ni följande ingredienser hemma måste ni bara göra dessa.
Jag gick inte efter några mått utan smakade mig fram.

”Bruschetta à la Stockholm Tea House”:

(Mini)Baguette skuren mitt itu på längden 
Cocktailtomater (för att de är sötare än vanliga tomater)
En god fetaost
Lite kryddor, tex. torkad gräslök och grovmalen svartpeppar
Färsk basilika passar naturligtvis alltid
Citronsaft
Pistagenötter
Färsk grön sparris
En god olivolja
Smör till stekning

Skär brödet mitt itu och lägg upp skivorna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

Skär upp tomaterna i fina små bitar och lägg dem i en skål.
Droppa på lite olivolja och salta tomatblandningen lite.
Tillsätt lite kryddor, torkade eller färska. (Finfördela de färska.)
Pressa citronsaft över blandningen och blanda runt.

När blandningen känns ok så fördela ut den på brödskivorna på plåten.
Smula fetaost över och sätt in dem i en uppvärmd ugn på grillning ca 5-7 minuter.
Här krävs passning, alla ugnar är olika! Grilla på lite till om det inte ”syns något”.

Under tiden steker du den gröna sparrisen i smör och flingsalt som du sedan garnerar bruschettan med.

Lägg upp bruschettan på tallrik och droppa lite fin olivolja över. Strö lite grovhackade pistagenötter över.

Ät och njut!

215_1229 (1)