Etiketter

, , , , ,

215_1168

Igår morse lyssnade jag på Mix megapol på radion och deras diskussion om grillar. Kol- eller gasolrill. En av dem förespråkade gasolgrill och en annan kolgrill. 
För mig är valet solklart: kolgrill. Jag vill att maten skall smaka grillat – på riktigt.
Absolut, det kan ta lite mer tid och grillningen kanske måste planeras en smula men ändå, smaken, den är överlägsen tycker jag.

Ikväll blev det grillat till middag här hemma, grillad kycklingfilé och grillad grön sparris och åh vad gott det var.
Och för en gångs skull var det jag som stod för grillningen 🙂
215_1176

Kycklingfilé på spett, penslad med lite olivolja, salt och peppar, hackad mynta och pressad citronsaft… 
Doften av det på en kolgrill gör en lycklig i hela själen.
215_1181 (1)

Till det grillade hade vi grönsallad, riven parmesan, plommontomater, physalis och en god sås till.

God sås:
3-4  rågade msk Bearnaisesås, hemlagad eller köpt. (Jag gillar Erik Lallerstedts ”bea”.)
Creme fraiche (lätt) 1,5 dl
Citronsaft från 1/2 – 1 citron
Salt och peppar till smaksättning.

215_1201

Det var för kallt för att sitta utomhus och äta men att stå ute i kvällssolen och grilla och bara insupa alla dofter och njuta av hur vackert det är nu – är helt magiskt!
Och det bästa av allt är att grillsäsongen bara har börjat…

Kram!