Etiketter

, , , ,

215_0083

I kväll gjorde jag Kyckling cashew från den fina kokboken Asiatiska smaker som jag hade turen att vinna för ett tag sedan.
Den är skriven av Jennie  Walldén som vann titeln ”Sveriges mästerkock” 2013.

Var iväg till Asian Market idag och uppdaterade mitt förråd av asiatiska smaksättare.
Nu är jag rustad till tänderna med ingredienser för att plöja igenom flera av de lockande recepten i boken 😉
215_0040

Asiatiska smaker innehåller massor av inspirerande recept med bra receptförklaringar och tips.
Gillar att hon tex. benämner lagom stora bitar som ”munsbitar” när hon beskriver hur stora kycklingbitarna ska vara. Man fattar ju precis 🙂

Idag fick jag äntligen till den där proffswoksmaken!
215_0066

Kyckling cashew 4 port.

500g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
(Jag hoppade över morötter och tog en knippe färsk broccoli istället.)
1 röd paprika i munsbitar
3 salladslökar i 3 cm bitar
2 pak choi i grova bitar
Rapsolja att steka i

Sås

3/4 dl ostronsås
1 msk black bean sauce
1/2 msk risvinäger
3 msk muscovadosocker eller farinsocker
1 msk sesamolja
200 g cashewnötter

Rör ihop ingredienserna till såsen.

Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (ca 2 x 2 cm).
Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen fått fin gyllene färg.
Ställ åt sidan.

Fräs grönsakerna (utom pak choi) hastigt på hög värme med den resterande vitlöken.
Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.

Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om.
Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.

215_0068

Så enkelt och så gott!