Etiketter

, ,

Påskhelgen lämnade efter sig perfekta ingredienser till den här goda pastarätten med rökt lax som du gör klar på mindre än 20 minuter.

215_9747

Pastasås med rökt lax till 2-3 port.

Skivad rökt lax (hade ett paket på 200 g hemma)
1 röd lök
1 citron
Dill
1 dl crème fraîche (den fetaste)
1,5 dl matlagningsgrädde
Salt och grovmalen svartpeppar

Valfri pasta (hade tagit tagliatelle om jag haft det hemma)

Finhacka rödlöken och laxen.
Fräs rödlöken i smör en kort stund, 2-3 minuter
Tillsätt crème fraîche och matlagningsgrädde och låt puttra ett par minuter.
Pressa i lite saft från en halv citron till att börja med. Smaka av och se om du vill ha mer citronsaft. Låt puttra på lite till.
Salta och peppra lite, smaka av och rör om allt.

Häll nu i den finhackade laxen och lite klippt dill och blanda runt. Nu är laxsåsen klar. Spara lite lax till garnering.
Servera med nykokt pasta och lite ruccolasallad till.


Riv över lite parmesan om så önskas och lite nymalen svartpeppar

Ät och njut!