Etiketter

, , , , , ,

Världens i särklass tristaste väder har vi haft i Stockholm idag.
Galen blåst och så regn på det.
Men ju tristare väder desto mysigare inomhus.

Perfekt bakväder kände jag. 

Jag köpte färska små marsipanägg för ett par veckor sedan och ville använda dem till något.
Det blev en korsning mellan Kärleksmums och Solskenskaka med påskdekoration, därav namnet Påskmumskaka.
215_9277

Till kakbotten använde jag receptet på Solskenskaka och till glasyren receptet på Kärleksmums med riven grön choklad över istället för riven kokos.
Dekorerade med de allra godaste marsipanäggen och pudrade slutligen lite florsocker över det hela.
Riktigt sött och gott kan jag lova.
Är det påsk snart så är det 😉

Chokladen jag rev över är Matcha-techoklad. En grön ekologisk choklad med smak av grönt te.
215_9225

215_9235

Påskmumstårta

Botten:
2 ägg
2 dl socker 
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Glasyr (till Kärleksmums)
Jag halverade receptet nedan.

75 g smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten samt det heta vattnet.
Häll smeten i en smörad och mjölad form (gärna med avtagbara kanter).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min (kolla av med stickprovet efter 20 min).

Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett fat.

Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna till glasyren under omrörning.
(Ett tips är att sikta ner florsockret i blandningen.)
När glasyren känns klar, bred den över kakan.

Dekorera kakan efter önskemål.

215_9305