Etiketter

215_8812

 

Hemlagad pesto är förknippat med vår och sommar för mig.
När nu säsongen närmar sig kan jag äta det hur ofta som helst.

Med pasta eller gnocchi till.

För mig är det inte så noga om jag tex inte skulle ha pinjenötter hemma, då tar jag något annat istället. Pumpafrön tex. som jag rostat innan.
Eller om jag inte har tillräckligt med basilika. Bara den karakteristiska smaken känns.

Häromdagen gjorde jag lite tabberas i skåpen hemma och gjorde den här peston med rostade pumpafrön. Den blev supergod!

När det kommer till pesto går jag aldrig efter några mått. Jag ställer fram det som skall vara med och sedan mixar jag ihop och smakar av allt eftersom.

Nu senast blev det en pesto på:

Basilikablad från en kruka
Flingsalt
En finare olivolja än den jag använder till pastavattnet
Grovriven parmesan
Pumpafrön som jag rostat i ugnen och låtit svalna
En liten skvätt pressad citron

Mixa ihop efter smak och servera till nykokt pasta eller gnocchi.
Gärna med lite vitlöksbröd till också 🙂
Spara lite rostade pumpafrön och dekorera rätten med. Det ger dessutom en extra härlig touch på smaken.

Lättlagat och supergott!

215_8808

Ha en härlig onsdag!