Etiketter

, , ,

215_8552

Påsken väntar runt hörnet och så även en hel del födelsedagar bland mina nära och kära.
En hektisk och rolig tid med andra ord. Mycket bakande och paketinslagning, lite som jul igen…

Igår när det var så vackert väder tog jag mig en tur till NK för att botanisera lite på godisavdelningen. 
NK:s konfektyravdelning är synonymt med påsk för mig. 
Alldeles färska marsipankycklingar fick följa med hem och likaså ett gäng lika färska marsipanägg .
Presentpapper handlades in både från NK och Lagerhaus och idag kom ett paket jag beställt till en av de kommande jubilarerna och jag är sååå nöjd med den 🙂
Får visa den längre fram. 
Jag är så tacksam för att möjligheten att handla på nätet finns. Vad tid man har sparat under årens lopp!

Idag bakade jag en saftig och god (och väldigt mäktig) morotskaka och påskgarnerade den med marsipankycklingar och hyvlad Creminonougat från Beriksson.
Måste ju provbaka och se vad som skall bjudas på kalasen framöver 😉
215_8551

Jag använde mig av Leila Lindholms recept på morotskaka (här kopierat rakt av):

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

    Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

  1. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

215_8608

215_8591

Galet gott godis som borde förvaras i skafferi med lås…
Lakrtis- och chokladkulor, den goda Creminonougaten skuren i bitar och chokladägg med nötter.

Nu har jag ätit sötsaker för ett bra tag framöver känns det som så nu får det bli paus ett tag. (Ett litet tag i alla fall.)

Kram!