Etiketter

, , ,

215_6218

Jag älskar soppor av alla de slag men gör själv soppor alldeles för sällan.
Kanske för att alla i min familj inte älskar soppa lika mycket som jag.
Hursomhelst så blev jag riktigt sugen på jordärtskockssoppa och hade dessutom jordärtskockor hemma så det vara bara att slå till.

Hade inget eget recept utan sökte runt och fastnade för Arlas recept och gjorde soppan efter det.
Till soppan gjorde jag mina favoritchips, bresaolachips och parmesanchips och toppade med. 
Både bresaolachips och parmesanchips måste ni prova om ni inte gjort det, det är så gott!!

Jordärtskockssoppa (recept från Arla)

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  •  Smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar

”Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. 

Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. 

Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.”

Bresaolachips

Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg ut skivor av bresaola och sätt in dem i ugnen som värmts upp till 200 grader i 6-8 min (passning rekommenderas).
Ta ut dem och låt dem svalna. Smula dem sedan över soppan.

Parmesanchips

Finriv parmesan och lägg ut små högar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till dem lite försiktigt och grädda dem sedan i 200 grader i 3-5 minuter beroende på ugn och på hur mycket färg man vill ha på dem.

215_6229


Smaklig spis!