Etiketter

, , ,

En lagom blygsam titel…

D30_4538

Jag gör julkola varje år.
Har hittat världens bästa recept som jag använder som bas och sedan smaksätter jag den olika varje år. En årgångskola helt enkelt ;-).

I år smaksatte jag kolan med vanilj, pepparmynt och min nya favorit Muscovadosirap och den blev jättegod!

D30_4497

Jag passade på att testa mina små silikonformar när jag gjorde kolan igår.
Det blev en stor tumme upp!
När kolan stelnat är det bara att vika ner kanterna och trycka ut kolan ur formen.
Lätt som en plätt!
Nu slipper man ev. pilla bort papper från kolan..

D30_4509 2

Årets julkola:
100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
2 msk Muscovadosirap
1 msk vaniljsocker
Pepparmyntolja – droppa på efter smak

Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
Låt koka utan lock  i ca 20 min och rör om då och då tills smeten håller kulprovet.
( Kulprov = Häll några droppar av smeten i ett glas med iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula.)

Häll upp smeten på bakplåtspapper. (alt. i (silikon)formar.)
Låt den svalna och skär eller klipp i bitar.

Ät & njut!

Kram!