Etiketter

, , ,

Kanelsockerkaka ska tydligen vara bra mot begynnande förkylningar har jag hört.
Nåja…
Den här gråa och regniga dagen behövde i alla fall få lite guldskimmer över sig och då hjälpte den här kakan till.

Jag var så sugen på något med kanel och då fick det bli en sockerkaka med kanel helt enkelt.
Och sockerkakssmet med kanel i… hur gott är inte det?

När kakan var klar hällde jag över den Dulce de Leche (Classic) jag hade kvar hemma på kakan och pudrade sist på lite guldpuder.
Och resultatet blev en guldskimrande kanelsockerkaka.
D30_3992

Kanelsockerkaka

75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa (eller mjöla) en sockerkaksform. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll den i formen . Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.

Dekorera kakan om ni vill eller ät den som den är.