Etiketter

, , , , , ,

D30_2087

När jag häromdagen var på Dansukkers trevliga dessertevent fick vi med oss en fin goodiebag med en massa saker i. Bland annat en Muscovadosirap som jag varit sugen på att hitta på något med.

Jag hade dessutom en hel del färska blåbär hemma som det var hög tid att göra någonting av.
Varför inte då kombinera dessa två ingredienser? Muscovadosirapen med sin lakritston, blåbären med sin smak och även lite Dulce de Leche med sin härliga kolasmak.
Sagt och gjort!
Och hade jag vetat hur vansinnigt god den här glassen skulle bli hade jag gjort dubbla satser.

Nu hade det inte blivit aktuellt i alla fall eftersom det skulle visa sig att min kära gamla vapendragare till glassmaskin skulle klappa ihop mitt under pågående glasstillverkning. Typiskt!

Jag fick sätta in glassen halvfärdig i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
Det gick ju dock bra det med för resultatet blev toppen. Säkert också för att jag tillsatte en msk glykossirap i glassblandningen. Det ger glassen en liten segare konsistens vilket gör den ännu mera lyxig 🙂

D30_2086


D30_2064

Blåbärsglass

5 dl vispgrädde
2 äggulor
1, 25 dl strösocker
3/4 dl mixade blåbär
2 msk Muscovadosirap
1 msk Dulce de Leche
1 msk glykossirap

Värm grädden försiktigt i en kastrull (låt den inte koka).

Vispa samman äggulor och socker tills det blir pösigt.
Tillsätt Muscovadosirapen, de mixade blåbären, Dulce de Leche och glykossirapen.


Rör sedan ner 2 msk av den varma grädden i äggsmeten.

Häll sedan äggsmeten i en tunn stråle ner i grädden under ständig omrörning.

Rör blandningen över svag värme tills den tjocknar lite.
Den får inte koka.
Låt den svalna 

Har du en glassmaskin häller du ner blandningen i den och kör tills du har färdig glass.
Om du gör glassen utan glassmaskin så häll ner glassen i en form som du ställer in i frysen.
Rör om glassen varje halvtimme tills den fått rätt glasskonsistens.

Ät glassen som den är eller med lite färska blåbär till tex.
Mums!