Etiketter

, , , ,

Jag älskar bruschettas, gärna toppad med någon god ost.
Hade chèvre och parmesan hemma så de fick agera topping.

Jag gillar kombinationen: tomater (söta röda) – basilika – olivolja och flingsalt.
Detta finhackat på ett gott bröd och sedan gratinerat med en god ost på toppen är bara så gott så gott…;-)

Jag grovhackade ca 10 små kvisttomater och blandade ihop med en näve grovhackad färsk basilika i en skål.
Hällde i en liten skvätt olivolja och smulade ner lite flingsalt och blandade om allt.

Fördelade blandningen på fyra stycken baguettehalvor.
Gröpte ur en del av inkromet (för att inte det skulle bli så degigt) och fyllde de sedan med tomat- och basilikablandningen.
D30_1682


Ovanpå detta så fördelade jag skivad chèvre på ett par av baguetten och grovriven parmesan på de andra.

D30_1694

Sedan satte jag in dem i ugnen som värmts upp till 200 grader.
Där fick de gratineras en stund.
Bruschettan med parmesanosten blev klar snabbare så jag tog ut dem före.

Bruschettan med getosten lät jag vara kvar en stund till och då under grillen i ugnen så att den skulle få en fin yta.
Jag passade dem hela tiden då.

Ett tips är att skära upp baguetten i skivor och göra dem mindre och bjuda som tilltugg om man vill.

D30_1707

 

Vill också passa på att tacka för alla fina boktips jag fått.
Gulliga ni 
Hösten är räddad och här ska läsas 🙂

Nu ska här hängas tvätt – inte riktigt lika kul…

Kram!