Etiketter

, , , ,

Igår firade vi Per som hade namnsdag!

Det blev den här smörkräms- och marängtårtan till efterrätt ännu en gång den här sommaren.
Den har blivit vår nya favorittårta. 
Igår la jag på färska hallon, i övrigt gjorde jag enligt det här receptet.
D30_0996
Till middag grillade vi lammracks som marinerats på förmiddagen.

Marinaden bestod av:

Vitlöksklyftor 
Färsk rosmarin
Färsk timjan
Lite persilja (slätbladig)

Olivolja
En halv citron

Alla ingredienser hackas i småbitar och blandas med olivoljan.
Här är det bara att höfta på.
Gnid sedan in lammracksen med marinaden och häll dem tillsammans i en påse och förvara dem i kylen i flera timmar för bästa resultat.

Tag sedan fram lammracksen en halvtimme innan du ska grilla dem och häll bort marinaden. Låt de stå framme en stund innan de skall grillas.
Grila dem sedan så att de uppnår önskad temperatur.
(Vi grillade tills innertemperaturen var ca 70 grader, well done)
När de grillats färdigt lät vi dem stå och vila/baka en 10 minuter innan de skars upp.
D30_1013

Och till detta åt vi kokt färskpotatis, grillad squash i skivor, nykokta rödbetor och grönsallad. Supergott!
D30_1030

Vi hade även ett kryddsmör till, gjort efter ett recept i DN med vitlök som man rostar i stekpannan innan.
Det blev dock lite för mesig smak på det så jag rekommenderar att göra ett kryddsmör på färsk vitlök istället, om man nu vill ha något kryddsmör till.

Ha en underbar lördag!