Etiketter

, , , ,

Igår blev det favoritsillen som förrätt till middagen.
Den var önskad och efterlängtad av flera. Och den är så enkel att göra.
Jag har skrivit om den förr men som en favorit så dyker den självklart upp igen 🙂
”Snabblagad sill med örter och Västerbottensost”

Och sill till förrätt – kan det bli mera sommar?
D30_0510

D30_0501

Här kommer receptet (4-6 port.)

200 g crème fraîche (den fetaste)
1 bunt sommarörter
80 g Västerbottensost
200 g 5-minuters sill, avrunnen vikt
1 st citron, skal och saft
Ljusugnsbröd eller annat hårt tunnbröd (gärna kryddat)

Låt 200 g 5-minuterssill rinna av. Skär den i mindre bitar.

Mixa 200 g crème fraîche med lite saft från en halv citron samt en näve valfria sommarörter, tex. färsk timjan.
Rör sedan ner 80 g Västerbottensost i blandningen.

Jag ställde in röran i kylen en stund så att den fick ”dra till sig” av smakerna.

Vid servering:
Lägg upp små sillbitar på tunnbrödet och klicka på av ört- och oströran ovanpå sillen.
Toppa sedan med en nypa sommarörter samt finrivet citronskal. Klart!
Njuts med valfria kylda drycker 😉
D30_0516

Nu är det dags för dagens morgondopp!

Ha en härlig sommardag!