Etiketter

, , , , ,

Färska rödbetor nykokta och serverade med en klick smör…
…eller med en krämig skiva chèvreost och ringlad balsamicoglace över.

Alltså färska nykokta rödbetor är bland det bästa som finns. Hör hemma på prispallen helt klart.

Var på en matmarknad igår och köpte en massa god närproducerad mat och bl a ett par knippen färska rödbetor.

Det var bara hem och bryta av blasten, sätta på en stor kastrull med vatten och en ordentlig nypa salt i.
Låta det koka upp och i med rödbetorna och koka dem tills de blivit lagom mjuka.

Upp med dem, hälla av vattnet och av med skalet och sedan var det bara att välja och vraka mellan vad man ville göra av dem.
D30_0279
Det blev bl a en fantastiskt god sallad.

En sallad med klyftade kokta rödbetor, knaperstekt bacon i mindre bitar, blandad sallad, kapris och hyvlad parmesanost. Toppad med lite färska basilikablad…
D30_0295

…och ringlad balsamicoglace över.

Den här salladen måste ni prova om ni gillar dessa ingredienser.
En perfekt sallad som passar en varm dag som denna 🙂
D30_0309