Etiketter

, , , , ,

Midsommarafton på fredag och ännu en anledning till att äta gott.
Nedan får ni receptet på en laxröra-favorit som passar perfekt att ha på midsommarbordet eller som en förrätt.

Image

Jordgubbar, ett måste på midsommarafton (i alla fall för mig)!  Och varför inte prova att servera dem med råkräm till?
Det är min nya favorit.

Image

Den här laxröran går snabbt att göra, allt du behöver är:

200 g kallrökt lax i skivor
4-5 msk crème fraîche (välj själv om ni vill ha den fetare eller inte)
2 msk finriven parmesanost
1 näve klippt dill – spara några fina dillkvistar till garnering
Några droppar citronsaft
Lite flingsalt.

Skär laxen i småbitar. Blanda ihop den med crème fraîche, riven parmesanost och rör ihop till en lagom fast röra.
Droppa i lite citronsaft och salta lite (om det behövs, man får smaka sig fram) och fortsätt blanda om.
Klipp ner dillen och blanda in den i röran.

Ställ in röran i kylen och låt den vila där så smakerna får dra ihop sig.

Vid servering, rosta ljust bröd, skär bort kanterna och klicka på röran på brödet. Toppa med en dillkvist.
Servera med lite sallad.
Voilà!

Image

Något annat som är gott på buffébordet är en mozzarellasallad med marinerade kronärtskockshjärtan.
Här valde jag buffelmozzarella som är en favorit. Skar upp och fördelade den över blandad sallad.
Sedan på med marinerade kronärtskockshjärtan och sist lite hyvlad parmesan över det hela.
Kallt rosévin är inte dumt till.

Image

Och så lite blommor till bordet så klart!
Allt har blommat så tidigt i år men jag hoppas på några lupiner kvar tills på fredag 🙂

Kram!