Etiketter

, , ,

Jaha, i morse var det dags att bylta på sig igen.
Jeans, jumper och min älskade stickade A&F-kofta fick det bli idag.

Halsduk, handskar och jacka på det. Japp, jag avskyr att frysa.

Vaknade dessutom med täppt näsa och blykänsla i hela kroppen, bläähh…
Blykänslan är tack o lov borta, nu är jag bara lite hes, hostig och snuvig.


Idag delades det ut ett nytt Lantbröd från Skogaholm utanför Östra station. 

(Har ju tidigare berättat om hur det ofta delas ut olika produkter där.)
Vilket var helt perfekt eftersom jag var sugen på att göra Bruschettas igen. Det är ju så gott!
Dessutom gillade jag skarpt att det var bakat med surdeg. Och osötat.
Image

Image

Jag hade inte så många cocktailtomater hemma så det blev inte så mycket fyllning på varje brödskiva.
Men det blev helt ok ändå. Och kanterna behöll jag, det blir lite mer rustik känsla då.

Jag finhackade 7-8 cocktailtomter och en halv näve basilikablad och blandade ihop.
Tillsatte en halv matsked olivolja och strödde flingsalt över och rörde ihop allt.
Fördelade blandningen på fyra brödskivor och gräddade dem i ugnen i 200 grader i ca 8 min.
(Beroende på hur många bruschettas ni vill göra så öka på mängden tomater framför allt.
Tills de större tomaterna blir sötare så använder jag mig alltid av cocktailtomater.)

Image

Jag la även upp lite salami och bresaola och en bit buffelmozzarella för att göra det hela lite mer matigt.
En antipastotallrik helt enkelt. Lagom till oss vuxna en tisdagkväll.

Barnen var riktigt hungriga och fick pasta med falukorv istället.
Sofia har varit iväg på en två dagars klassresa full med aktiviteter och hade aptit därefter 🙂

Ha en skön kväll!