Etiketter

, , ,

Om jag skulle rangordna mina fem ”måste alltid ha hemma (livsmedel)” skulle det bli följande:

1. Parmesanost
2. Olivolja
3. Vitlök
4. Sallad
5. Naturell fet (grekisk) yoghurt

Har jag alltid dessa saker hemma kan jag sova gott om natten. Då löser sig det mesta liksom.

Våra barns lista på fem ”måste alltid ha hemma (livsmedel)” ser nog mera ut så här:

1. Mjölk
2. Ketchup
3. Mjölk
4. Ketchup
5. Ketchup

Då sover dom gott om natten och det mesta löser sig…

I rättvisans namn skall jag göra om den här listan när de blivit lite äldre, när de värsta ketchup-åren är förbi 🙂

En helt ketchupfri rätt är i alla fall den här kycklingsalladen jag gjorde igår.
Image

Den är lite Ceasarsallad-inspirerad men med stekta kasslertärningar i istället för bacon.

Jag gjorde ganska mycket sallad för vi var tre hungriga vuxna som åt. Exakt mängd har jag svårt att återge.
Där får man moderera efter hur hungriga gäster man har och vad man har hemma.

Följande ingredienser ingick i den här salladen i alla fall:
Romansallad
Ruccolasallad
Kycklingfiléer
Kassler
Parmesanost
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

Jag började med att skölja all sallad och sedan fördela upp den på ett stort uppläggningsfat.
Sedan skar jag kycklingfiléerna i stora bitar och stekte dem i smör på vardera sida ett par minuter.
Hade flingsalt och nymald svartpeppar över.
La sedan kycklingbitarna i en eldfast form och satte in dem i ugnen som värmts upp till 190 grader, i ca 12 minuter.
(Skär ett snitt i en tjockare kycklingdel och se så att den fortfarande inte är rå inuti.)

Därefter skivade jag kasslern som jag sedan tärnade.
Brynte tärningarna en stund i stekpannan tills jag tyckte de såg lagom stekta ut.

Sedan var det bara att fördela de stekta kycklingbitarna och kasslertärningarna över salladen.
Riva parmesanost över och ta da´ så var det klart.

Jag gjorde ingen dressing till utan jag ställde fram lite olika tillbehör som man kunde ha på salladen om man ville.
Bl a pesto, balsamicoglace, rostade sesamfrön, olivolja och flingsalt.

 

Nu ska här kokas en stor kopp te, jag är hur frusen som helst idag.