Etiketter

Klockan har passerat 21.00 och det är fortfarande 15 grader utomhus. Och det är ”bara” den 28/4.
Idag måste ha varit den varmaste dagen hittills i år. 
Men det talas om att det ska bli ändring på det inom kort…

Hursomhelst, när det är så här varmt så blir jag alltid sugen på tzatziki. Och grekisk sallad. 
Jag undrar hur många kilo tzatziki jag har satt i mig i mitt liv. Måste vara ett ton minst vid det här laget.
Jag älskar tzatziki ❤.
Och det måste vara en fet god yoghurt för att den ska bli riktigt bra. Idag blev den helt perfekt.

Ni ska självklart få receptet på den här.
Image

Tzatziki: 
375 gram fet grekisk yoghurt
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt

Riv ner gurkan i ett durkslag, salta den lite och låt den rinna av.
Häll yoghurten i en bunke och pressa i de två vitlöksklyftorna.
Blanda om och tillsätt en skvätt olivolja och fortsätt blanda runt.
Häll ner den rivna (avrunna) gurkan och blanda om allt. Smaka av och salta bara om det behövs.
Låt tzatzikin stå till sig i kylen en stund innan det är dags att äta den.

Servera den på en assiett och droppa lite olivolja över. Och stick ev. ner en kalamataoliv.

Image

Till tzatzikin fick det bli en improviserad grekisk sallad med: ruccolasallad, cocktailtomater, kalamataoliver, fetaost och röd lök.
Och ovanpå salladen droppade jag lite olivolja på och strödde lite oregano över.

Image
Dessa godingar skall jag hitta på något med framöver, men tills dess får de agera dekoration.
De är ju så vackra.
Vore jag tygkonstnär skulle jag hitta på ett tyg med kronärtskockor som mönster 🙂