Etiketter

, , , ,

Detta mina vänner är bland det godaste jag vet. 
Torskryggfilé, skirat (ok smält) smör, riven färsk pepparrot, lättstekt sparris i flingsalt och kokt potatis.
Image
Detta är en rätt jag inte skulle ha haft som favoriträtt när jag var yngre, så det är väl vuxenpoäng på den gissar jag.

Just nu känner jag bara: inte mer mer lax, ägg eller chokladkaniner.
Nu är det dags att gå vidare för min del.
Efter en superhärlig dag, till största delen utomhus, bara längtade jag efter den här rätten.

Vilken värme vi har haft!
Kändes mer som ett Kristi himmelfärdslov än ett påsklov på något vis.

Känns också så skönt att ha fått en hel del gjort. Lite krattning och plantering och annat smått och gått.
Sedan blev jag och min rygg osams och då la jag mig på en solsäng istället.

Hursomhelst, den här rätten är superenkel att göra.
Och torskryggen är så god i sig så den duger som den är, bara stekt i smör om man vill. Med lite kokt potatis och sallad till tex.
Image
Vill ni göra den som jag gillar den, gör ni så här:

Torskryggfiléer (1 per portion)
Smör 
Grön sparris
Potatis
Pepparrot (färsk)
Sallad och cocktailtomater

Använder du frysta torskryggfiléer så tina dem och torka av dem med hushållspapper så de inte är blöta när du bryner dem i smör.
Bryn dem i smör någon minut på vardera sida, flingsalta och mal lite svartpeppar över dem.
Lägg dem sedan i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen som du värmt till 175 grader, i ca 10 min.

Bryn sparrisen i smör och flingsalt, koka potatisen och riv pepparroten.

Lägg upp torskryggfilén på en tallrik och komplettera med nystekt sparris, kokt potatis och riven pepparrot.
Sist, häll lite smält (eller skirat) smör över fisken.
Och servera gärna sallad till.

Bon appétit!