Etiketter

, , ,

Jag ökar på här nu med lite mera påsk… 🙂

Igår hade vi födelsedagsmiddag här hemma och till förrätt (till oss vuxna) gjorde jag en liten påsktallrik.
Hade egentligen tänkt göra en helt annan förrätt men den übergoda sillen jag köpte med mig från Sabis i Fältöversten ställde allt på ända och planerna ändrades.
Image

Det blev lite Calvadossill på mörkt bröd, rökt lax- och rödlöksröra på en ägghalva och lite ädeloströra med skivad saltgurka på rostat surdegsbröd.

Till lax- och lökröran så använde jag: (Räcker till 10 ägghalvor minst.)
200 g rökt lax i skivor som jag finhackade till små bitar.
En halv röd lök som jag också finhackade och blandade ihop med laxen.
Saften från en halv citron.
Lite flingsalt och nymalen svartpeppar
En näve finklippt dill.

Ädeloströran – utan exakta mått.
Här mosade jag en bit Saint Agur och blandade med crème fraîche och saltade något.

Just det, en liten skvätt portvin hällde jag i också.

Bredde röran på rostat surdegsbröd och skivade några tunna skivor saltgurka och la på.

Image

Och är det påsk så åker äggmössorna fram.
De virkade min farmor när jag var liten och de hör till ❤️!

Image

Nu gäller det att ladda upp med godis här hemma. Känner på mig att vi kommer att få besök senare idag…

Ha en härlig Skärtorsdag!