Etiketter

, , ,

Oftast när jag är rastlös och hungrig i kombination och inte vet vad jag ska hitta på, då öppnar jag kylskåpdörren och tittar in. Och så går jag därifrån för att sedan gå tillbaka och göra om det igen och igen…
Öppnar, stirrar och stänger igen. Fem minuter senare: öppnar, stirrar och stänger igen. (Någon som känner igen sig?)
Jag vet inte riktigt vad jag väntar på ska hända. 
-Det lär ju inte sträckas ut någon hand ifrån kylskåpet som ger mig väl utvalda ingredienser som jag vet hur jag ska tillaga.
-Innehållet i kylskåpet förändras ju inte, det som står där står ju där liksom.

Idag var en sådan dag.

Till slut fick det bli inventering av både kyl och frys.
Så jag började rada upp saker på bänken som kunde användas till en pasta, för så pass mycket hade jag i alla fall bestämt mig för, pasta skulle det bli.

30 min senare var maten klar!
Image

Följande ingredienser hittade jag:
(till 2 vuxna)

160 g lammytterfilé
En halv purjolök
75 g mögelost (Saint Agur)
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl crème fraîche med paprika- och chilismak
1 dl vispgrädde
0,5 -1 tsk kinesisk soya
Flingsalt
Svartpeppar
Smör till stekning
Valfri pastasort

Skär purjolöken i mindre bitar/strimlor och fräs dem i smör tills de blir glansiga. Häll på matlagningsgrädden, den smaksatta crème fraîchen och grädden. Smula över osten. Koka upp det hela lite snabbt och låt det sedan sjuda på svag värme, ca 5-7 min. Droppa lite soya över och strö lite flingsalt samt nymalen svartpeppar över.
Dra såsen åt sidan, lägg ett lock på och låt smakerna få dra ihop sig.

Koka pastan enl. anvisning.
Skär upp lammytterfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dem i smör på vardera sida och salta och peppra.

Värm på såsen en aning om den hunnit svalna för mycket och servera den till de nystekta lammedaljongerna och nykokta pastan.

Ät och njut!