Etiketter

I dag har jag varit sugen på sådan där chokladkaka i långpanna med choklad- och kaffeglasyr och kokos över.
Kärleksmums typ.
Men så tänkte jag att jag har ju en hel del äpplen, kanske ska jag göra något med dem.
Muffins med rivet äpple i kanske? 
Så jag satte igång med att experimentera muffinssmeten med mandelmassa, äpplen, och kanel bl a.

Smeten var jättegod. Kanon tänkte jag, det här blir bra.
Och de såg helt ok ut när de var färdiggräddade. Men smaken… uuäähh och konsistensen… blääähhh.
(Jag var lite rädd för att de kunde bli för söta med 50 g riven mandelmassa i smeten.
Den rädslan var helt obefogad kan jag tala om.)
Image

För att ta reda på om de verkligen var ätbara finns det ett mycket säkert sätt. Nämligen att bjuda Sebastian och hans bästa kompis på varsin muffins.
De två är sötsaksälskare av rang.
De fick varsin muffins för en stund sedan och sedan dess har jag inte sett röken av dem…

Normalt sett äter de tills saker och ting tar slut och man måste stoppa dem ibland.
Image

Bästa kompisar 🙂

Själv gjorde jag en total kovändning och bestämde mig för att göra en bruschetta till mig själv istället.
Mina smaklökar vände på klacken helt efter muffinsfiaskot.

Och nu blev det bra 🙂
Hade en bit ciabatta hemma och gjorde en blandning av hackade cocktailtomater, bladpersilja, vitlök, olivolja och flingsalt och bredde över  ciabattan.
Smulade sedan lite getost över och gräddade i ugnen i ett par minuter i 200 grader innan jag de sista minuterna slog om till grillen för att få lite grillad färg .
Image

Slutet gott allting gott!

P.S Helt värdelösa var de tydligen inte för nu har det helt plötsligt hämtats flera stycken muffins…
En av killarna är uppe i 4 st nu… Säger inte vem av dem… 😉