Vilken dag det har varit! Klarblå himmel och strålande sol, tala om vårkänsla!
Nu kan det gärna få fortsätta så här för min del 🙂

Vet inte om det var vårkänslorna som gjorde att jag blev så vansinnigt sugen på att göra coleslaw idag.
Hursomhelst så blev det i alla fall det till kvällens kyckling.
Image

Tre viktiga ingredienser om man skall göra coleslaw: vitkål, morot och vitlök.

Image

Jag gillar detta recept för att man har matlagningsyoghurt i istället för majonnäs och blandar om med.
Och det blir lika gott!
Detta recept kommer från Linas matkasse:

250 morötter
250 g vitkål
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 tsk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och grovriv 250 g morötter. Finstrimla 250 g vitkål. Lägg allt  i en stor skål.
Blanda ner vitlök (pressad), matlagningsyoghurt, rödvinsvinäger, senap, honung, salt och svartpeppar.
Blanda ihop.
Klart att serveras!