Etiketter

Idag hade jag inga planer på att baka, men det ville däremot Sofia göra.
Hon kom med ett recept på en kladdkaka hon hade hittat och så satte hon igång. 
Och så här såg den fina kakan ut när den var klar ❤
Image

Image

Det visade sig när hon plockade fram alla ingredienser att vi inte hade något vanillinsocker hemma så hon tog riven vit choklad i smeten istället.

Ingredienser:

100 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1 msk riven vit choklad
3 msk kakao
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en pajform eller en form med löstagbara kanter.

Smält smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt den rivna vita chokladen och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet och slutligen det smälta smöret och vispa försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen och grädda sedan i ca 20 min i mitten av ugnen.
Om man vill ha en kladdigare kaka så tar man kortare tid i ugnen.

Låt kakan svalna och servera sedan med vispad grädde till.