Etiketter

, ,

Min väninna som bor i Frankrike introducerade Merguez, den här underbara lammkorven för mig för en massa år sedan.
Och sedan dess är den min absoluta favorit när det kommer till lite smakrikare korvar.

Jag provade mig runt bland olika märken innan jag en dag hittade till La Gazelle, lammspecialisten i Hötorgshallen.
La Gazelle har i särklass de godaste Merguez-korvarna och de är hemgjorda. Finns i två olika styrkor.
Handlade på mig ett gäng igår och de smakade lika himmelskt som vanligt. 
Något annat som de har som är fantastiskt gott är deras marinerade lammkotletter. 
Ingen barbecue utan dom!

Till Merguezen gjorde jag en sallad med libanesisk couscous (Moghrabie) som jag också handlade i Hötorgshallen. Den här couscousen känns som en blandning mellan couscous och pasta.

Image

Ingredienser till couscous-salladen

Libanesisk couscous (Moghrabie)
Lite blandade cocktailtomater
1 kruka färsk grönmynta
Pressad citron
Olivolja
Flingsalt

Koka couscousen enligt anvisning på paketet. Jag använde mig inte av några särskilda mått utan gick på känn.
Det går alltid att spara om man tycker att man kokat för mycket. Det var nämligen det jag gjorde igår så jag gjorde salladen på överbliven couscous idag 🙂

Låt couscousen svalna och häll upp den i en större skål.
Pressa citron över efter smak. Jag gillar när det är mycket citron men det gör inte alla. Prova dig fram.
Ringla olivolja över och blanda ihop allt.
Hacka sedan cocktailtomaterna (så många som du tycker är lagom) och häll i.
Hacka sedan grönmyntan och lägg i och blanda om hela salladen.
Smaka av med lite flingsalt och ställ salladen åt sidan.

Vid servering, stek upp Merguezkorvarna och servera med couscous-salladen till.

Bon appétit!