Etiketter

, ,

Image

En underbart god rätt.
Passar bra så här en kylig dag. Eller vilken dag som helst förstås 🙂

Ingredienser till tomatsåsen:

1 burk krossade tomater
1 gul lök
Smör till stekning
Saften från en halv citron
1,5 dl. vispgrädde (det går bra att ta matlagningsgrädde istället om man vill det.)
1 msk tomatpuré
Rödvin, en skvätt
Balsamicovinäger, en skvätt
Klippt gräslök
Salt
Svartpeppar
Riven färsk parmesanost

Valfri pasta

Pilgrimsmusslor 3-4 per portion (beroende på storlek), lätt halstrade.

Börja med tomatsåsen.
Hacka den gula löken och bryn den i stekpannan tills den blivit alldeles glansig men inte tagit färg. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka ihop en stund.
Pressa i saften från en halv citron i lök- och tomatblandningen och även grädden.
Låt det hela puttra vidare och tillsätt även tomatpurén, rödvinet och balsamicovinägern.
Smaka av med salt och svartpeppar. Klipp gräslök över och låt allt få koka/puttra ihop på mellanstark värme.

Ställ såsen åt sidan på svag värme och koka upp valfri pasta enligt anvisning.
Sista momentet blir att halstra pilgrimsmusslorna.

Lägg upp pasta i en djupare tallrik, skeda tomatsåsen över och sist lägg de nyhalstrade musslorna överst. Riv parmesanost, klipp gräslök och fördela över rätten.
Sist flingsalta och mal lite svartpeppar över.
Servera direkt!

🍴

I övrigt har jag i stort sett spenderat hela dagen inne i stan och fått mycket gjort.
Nix, inte varit på mellandagsrean.
Däremot beställt mitt livs första par glasögon (undantag terminalglasögon)…
Har dragit på det ett tag nu men äntligen fått det gjort.

Att välja bågar var sannerligen inte lätt. Man får ju ett helt nytt utseende.
Ena stunden såg jag ut som Prussiluskan, nästa som en nyhetsuppläsare från 70-talet eller som Karl Bertil Jonsson osv osv.

Får se om jag valde rätt till slut… Känns lite läskigt trots allt.
images
(Japp, bilden är lånad från nätet.)

Ha en skön kväll.
Kram!