Etiketter

Idag har det kokats ett rejält lass med rödbetor här hemma.
Dels för den här rätten men också till en annan rätt som skall serveras här i morgonkväll 😉
Jag gillar ju maträtter som går att förbereda och gärna en dag innan.
Kändes också kul att gå vidare nu i matvärlden efter ett par dagars julätande. Gott har det varit men nu får det räcka!
Image

Den här rätten är jättegod och superenkel att göra.
(Vissa rätter som jag gör provar jag mig fram med hur mycket det skall vara av allting därför får ni inga mått.
Det är som att göra en sallad, inga direkta mått utan man kör på bara…)


Du behöver:
Rödbetor
(Socker och salt till kokvattnet)

Flingsalt
Ruccolasallad
Pinjenötter (som du rostat i ugn innan)
Olivolja
Parmesanost
Nymalen svartpeppar 

Lägg rödbetorna i en kastrull med vatten så att de är täckta. Sockra och salta vattnet (ca 1 msk av varje).
Koka rödbetorna tills du kan sticka en vass kniv i dem men det ska fortfarande vara lite motstånd.

Ta upp den och häll av vattnet och låt dem svalna.
Ta bort skalet och skär bort det du inte vill ha med.
Skiva upp rödbetorna i tunna skivor på antingen ett stort serveringsfat eller direkt på (förrätts)tallrikarna.

Hyvla parmesanost över, flingsalta lite, strö lite ruccolasallad över. Fortsätt med att strö de rostade pinjenötterna över och ringla lite olivolja över. Sist ett par varv med svartpepparkvarnen.

Klart att servera!

🙂