Etiketter

, ,

Hoppas att ni hade en fin julafton igår och att ni har en skön juldag idag!
Här hemma pysslas det med julklapparna och tittas på film bl a.
Och självklart äts det en hel del också…

Så här såg det ut igår innan vi alla tog för oss av julbordet.
Image

Här kommer ett tips på goda snittar till nyår.
Passar bra till bubblet 😉
Image

Lax- och löjromssnittar

Ciabattabröd
Kallrökt lax i skivor
Löjrom
Röd lök
Crème fraîche
En skvätt saft från en citron
Klippt dill
Ruccolasallad
Salt och peppar

Ni får måtta själva beroende på hur många snittar som skall serveras.
Här går det bra att smaka av varefter man tillsätter en ny ingrediens.
Lax- och löjromsblandningen samt romsåsen till dessa snittar går att förbereda. Det är bara en fördel att smakerna får ”gifta sig”…

Lax- och löjromstoppingen
Finhacka röd lök och rökt lax i små bitar.
Blanda ihop och tillsätt löjrommen efter smak. Pressa en skvätt citronsaft över och låt blandningen stå och vila, gärna fram till servering.

Romsås
Blanda ihop crème fraîche (den fetaste) med lite löjrom, en skvätt citronsaft, lite klippt till och lite salt och peppar.

När det är dags för servering så skär upp ciabattabrödet i skivor i lagom tjocklek.
Bred på romsås på brödskivorna och skeda sedan över lax-och löjromstoppingen. Tillsätt en dillkvist för garnering om du vill.
Lägg upp snittarna på ett större serveringsfat, kanske med ruccolasallad under (för färgens skull) och ställ fram och servera till bubblat 🙂

Ha en fortsatt skön juldag ❤