Etiketter

, , ,

Image
Jag älskar röror i alla dess former. Grekiska, libanesiska, turkiska, marockanska, mexikanska etc. 
Idag fick det bli min favoritmangosalsa till falukorven som stod på kvällens meny. 
Och till den en rejäl klick jordnötssmör (osötad). Det blev riktigt bra.

Mangosalsa med avocado och jordnötssmör till 4 pers.
2 st. avocado
2 st. mango
Saften från en 1 lime
Röd chilifrukt hackad – efter behag (Smaka dig fram så att det inte blir för starkt.)
1/2 – 1 näve koriander hackad
1,5 msk jordnötssmör (Utesluts självklart om man inte tål jordnötter.)
Ev. en aningens lite salt till smaksättning

Skär avocado och mango i småbitar och blanda ihop i en bunke. Tillsätt saften från en lime, den hackade koriandern, chilifrukt (smaka dig fram här) och en rejäl klick jordnötssmör. Rör ihop allt försiktigt och salta lite eventuellt.
Ställ in röran i kylen och låt den vila där en stund.

Koka upp bulgur enligt anvisning på paketet. Jag hade bulgur med rostade nudlar i (från Sevan).
Stek upp falukorv och servera med nykokt bulgur samt mangosalsa.
Image