Etiketter

, ,

Det blev det till förrätt i lördagskväll.
En fräsch förrätt som med fördel kan förberedas fram till sista momentet, dvs att lite snyggt halstra pilgrimsmusslorna och servera direkt.
Jag har ännu inte riktigt kläm på hur man mest effektivt frigör granatäppelkärnorna från själva äpplet utan att det ser ut som en mordplats på köksbänken hemma. Därför gjorde jag det momentet dagen innan.
Baconen stekte jag upp också innan i riktigt små bitar och riktigt knaperstekt.
Image
När gästerna är på plats och det börjar bli dags för förrätt är det bara att börja dekorera tallrikarna med knaperstekt bacon, granatäppelkärnor och ringla på lite balsamicoglace (eller Crema all Aceto Balsamico).

Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i pilgrimsmusslorna och stek på varje sida någon minut eller tills de ser klara ut.
Flingsalta och lägg upp på de färdigdekorerade tallrikarna. 
Servera, ät och njut!
Självklart med något passande vitt, kallt och gott till 😉
(Och nej, jag syftar inte på glass.)