Etiketter

,

När jag var i affären tidigare gick jag och tittade på brödavdelningen. Var ute efter goda kex och kom då plötsligt på att några kex ska jag ju inte alls köpa.
Jag har ju redan världens bästa recept på kex. Jag har tipsat om dem tidigare men de tåls att tipsas om igen.
Här hittar ni receptet på dessa godingar:
Image
Vill bara nämna det att blir den utbredda degen lika tjock som min (framförallt i mitten) så öka på gräddningstiden betydligt. Men försök att få degen utbredd så tunn som möjligt.
Ta ut  plåten efter den utsatta tiden och knacka på kexen för att se om de blivit hårda/krispiga. Annars kör in dem i ugnen igen.
Låt de hellre vara inne en rejäl stund extra i ugnen för att de skall anta den mörkare och knaprigare färgen 🙂
(Jag drygade ut med pumpafrön idag då jag inte hade tillräckligt med solrosfrön hemma.)
Ät dem som de är eller med någon god ost till.
bild
Har sneglat på Paolos Bolognese ett tag och slog till idag på den när jag hade ont om tid för att fixa middagen.
Den fick mer än godkänt av oss vuxna!
(Bilden jag tog är verkligen inget att skriva hem om men ni ser ju hur burken ser ut i alla fall.) 🙂