Etiketter

, , ,

bild kopia 7
Den här rätten är en favorit!

Ingredienser till 4 port.
500 g kycklinglårfile, färsk eller vältinad.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
1 dl soltorkade cocktailtomater
2 msk balsamvinäger
1 msk vatten

1 msk honung
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 näve pinjenötter
Färsk basilika till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn kycklingen runt om i smör i en het stekpanna. Lägg över den på ett ugnssäkert fat.
Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut fatet.
Vispa ihop balsamvinäger, honung, olja och pressad vitlök och häll över kycklingen. Tillsätt även cocktailtomaterna och pinjenötterna och stek ytterliggare i 5 minuter.
Garnera med lite färsk basilika och servera med sparrisrisotto.

Risotto:
Använd Arborioris från valfritt märke och laga risotton enligt anvisningen på paketet.
Skölj en till två knippen grön sparris och bryt av stjälken längst ner. Skär upp sparrisen i två cm långa bitar och blanda ner i den färdiga risotton. Servera direkt!