Etiketter

, ,

Det blev det till middag igår när våra vänner kom över.
Här är de marinerade men ännu ogrillade kycklingspetten:
Image
Marinerade kycklingspett:

2 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
2 msk socker
2 msk kinesisk soya (eller stavas det soja…?)
4 msk matolja (raps, solros eller majs.)
1 tsk curry
2 tsk gurkmeja
1-2 tsk spiskummin
+ 1 kg kycklingfiléer tärnade

Blanda ihop alla ingredienser ovan i en stor bunke. Lägg ner de tärnade kycklingfilébitarna och rör om och låt stå kallt i ett par timmar.
Ta fram dem ur kylen en timme innan grillning och trä upp kycklingbitarna på spett.
Använder du träspett, kom ihåg att lägg dem i blöt en stund innan du trär på kycklingbitarna.
Lämna sedan över fatet med spetten till den som ska grilla och informera om att du vill ha ett perfekt resultat när de kommer tillbaka från grillen och skall serveras!

Till dessa spett kan du servera en god sallad, ugnsrostade potatisklyftor och kanske en coleslaw.

Nu väntar en annan favoriträtt i ugnen och doftar himmelskt… En klassiker som aldrig slår fel (när den görs på det här sättet). men den mina vänner får ni receptet på i morgon 🙂

Kram på er!