Image

4 port.
2,5 dl grädde
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
4 -5 passionsfrukter (smaka av och känn efter, spara i alla fall två st. till garnering.)
1 krm kardemumma
1 citron
Ett och ett halvt gelatinblad

Koka upp grädden, sockret, vaniljsockret och kardemumman ett par minuter.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Gröp ur innehållet ur två -tre passionsfrukter (smaka av) och lägg i en bunke. Lägg de uppblöta gelatinbladen över och häll på den varma gräddblandnigen.
Rör ihop till en jämn smet. Riv ner skalet från en citron och smaka av med lite saft från en citron 1-2 tsk.
Häll ner blandningen i formar eller i glas och ställ in i frysen ett par timmar.
Ta fram formarna och förvara dem i kylen någon timme innan det är dags att servera dem.
Garnera med innehållet från de två sista passionfrukterna och lite myntablad.
Så här såg det ut på bänken efter att jag florsockrat 🙂
Image