Image
Lunchen i skolan fick inte direkt några stående ovationer utan det var ett par rejält hungriga barn som hämtades idag.
Det fick helt enkelt bli till att svänga ihop middagen på studs och då är Spaghetti Carbonara ett säkert kort.
Komma hungrig till ishallen – ingen bra idé. 

Den här Carbonaran går snabbt att göra.

Tag en och en halv stor näve spaghetti och koka upp enligt anvisning.
Stek upp två paket bacon, klippta eller skurna i mindre bitar.
Koka ihop 1,5 dl vispgrädde, 1dl matlagningsgrädde, 1 tsk salt, 0,5 krm svartpeppar samt en dl riven parmesanost.
När pastan är färdigkokt och avrunnen så häll den varma gräddblandningen över spaghettin och blanda runt.
Tillsätt två äggulor och blanda runt ytterligare.
När baconbitarna är stekta, (här avgör var och en hur länge man vill steka dem, en del vill ha dem riktigt knaperstekta andra inte.) lägg dem på hushållspapper för att få bort onödigt fett.
Tillsätt dem och blanda runt lite. Klart!
Vid servering, tillsätt om så önskas flingsalt, svartpeppar, riven parmesan och lite färsk basilika.
Gott❤