Man får ju fortfarande kalla det för rosévinstider trots att vi snart är inne i mitten av september, tycker jag.

Detta är en enkel drink och väldigt god. Fick den på en restaurang i Nice förra året och tycker den håller måttet fortfarande.

I Frankrike säljs det alla typer av frukt- och bärsiraps i varenda butik på dryckesavdelningen.
Som smaksättare till drinkar, vin etc.
Borde väl kunna hittas här i Sverige också, i välsorterade affärer – hoppas jag.

Till denna drink har jag använt den här grapefruktsirapen:
Image

Använd valfritt glas. Tag en citronklyfta och gnid runt glasets kant och doppa det fuktade stället i strösocker.
Häll sedan en slurk sirap (i det här fallet grapefruktsirap) i botten och fyll sedan upp lagom med rosévin – dock ej för sött rosévin.

Då blir resultatet så här:
Image
Restaurangen vi fick den här drinken på heter Au Moulin Enchanté och ligger i Nice. 
Väl värt ett besök!

Ha en underbar torsdag ❤